fbpx Стартира кампания „Чиста вода от Керхер“ | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Стартира кампания „Чиста вода от Керхер“

Немската компания стартира локална кампания под надслов „Чиста вода от Керхер“. Тя цели да акцентира върху важността от намаляването на пластмаса за еднократна употреба и същевременно да повиши информираността за ултрафилтрацията на питейна вода и нейните ползи. За целта, от днес, до края на годината в Керхер центровете в страната хората ще могат да се запознаят с възможностите за пречистване на вода, които Керхер предлага и да опитат пречистена питейна вода през метода на ултрафилтрацията.

За да стимулира ползването на бутилки за многократна употреба, Керхер ще даде възможност на хората, занесли 1 кг капачки в обектите им, да получат в замяна бутилка за многократна употреба, която да могат да използват за ежедневните си нужди. Събраните капачки ще бъдат предоставени за каузата на фондация „Капачки за бъдеще“. 

„За Керхер е важно да предлага иновации за чистота във всяко едно направление. Пречистването на водата е един от фокусите на компанията и изследователския център през последните 30 години. Ето защо нашите клиенти могат да разчитат на нашата консултация и експертиза, за да ги посъветваме за най-доброто решение за чиста питейна вода в техния дом, вила, офис или обществена сграда“, сподели Мартин Василев, управител на Керхер ЕООД.

„Като компания, насочила се към устойчиво развитие и предлагаща иновации във всяка една сфера на почистването, ние в Керхер съзнаваме, че всяка една пластмасова бутилка за еднократна употреба може да се превърне в бъдеща заплаха за природата. Затова стартираме информационна кампания, насочена не само за важността да пием пречистена питейна вода с ултрафилтрация, но и да обърнем внимание върху въглеродния отпечатък, който всеки един от нас остава“, сподели Анита Бедин, ръководител отдел „Продуктов мениджмънт и маркетинг“.

„С нашите пречистващи диспенсъри с ултрафилтрация за вода WPD хората ще намалят ненужните пластмасови отпадъци, ще спестят време и разходи за транспорт и съхранение и винаги ще предоставят на семейството, служителите, клиентите и посетителите в обектите си първокачествена пречистена питейна вода. Това е не само по-икономично, но и повишава качеството на живот на хората, които я консумират.“, сподели Михаела Спиридонова, продуктов мениджър професионална техника.

Еднократните пластмасови бутилки са главен замърсител на околната среда. Системите за охлаждане на бутилирана вода също често са нехигиенични. Разходите за производство, транспорт, почистване, персонал за обработка и съхранение, както и отпадъците от алтернативно използваеми бутилки са високи и често абсурдни. За разлика от тях, диспенсърите за вода Керхер работят хигиенично, ефикасно и устойчиво.

Нашите иновативни, надеждни и лесни за поддръжка системи за пречистване на водата са приложими навсякъде, където наличната вода е неподходяща за пиене. По всяко време, директно и в почти неограничени количества. Разполагаме и с модели, които работят независимо, без външни източници на захранване и без електроника или помпа. 

Продуктова информация

Специалистът в почистваща техника и питейна вода Керхер представя гамата уреди за филтриране на вода WPD. Произведени на модулен принцип, уредите могат да бъдат конфигурирани индивидуално спрямо броя на потребителите, типа вода, цвят на машината, обхват на филтрация и място на инсталация – върху плот или със собствена поставка. Това позволява на уредите за филтриране на вода да се адаптират към различните изисквания на клиентите, локации за инсталиране и бюджети. 

Уредите за пречистване на вода с постоянна връзка към водопровода произвеждат различни типове филтрирана питейна вода – стайна температура, охладена, с различна степен на газираност или гореща. В моделите от по-висок клас може да се контролира интензитета на CO2, а водата може да се подава в точно определени количества от 0.2 литра за чаши, до 0,5 литра или 1 литър за бутилки, които лесно се побират в зоната за наливане, благодарение на 30 см височина между поставката и дозатора. 

Независимо дали е избрана опцията за поставяне върху плот или свободностоящата стойка, изчистеният дизайн на уредите WPD прави важните елементи по тях лесно разпознаваеми. В допълнение, предните панели могат да бъдат индивидуализирани например с логото на дадена компания.

В базовия модел потребителят борави интуитивно с бутоните с икони, но в машините с повече функции многоцветен дисплей показва настройки като темппературата на топлата вода. Друга визуална характеристика е LED лентата вградена в диспенсъра, която показва вида избрана вода в съответния и цвят. 

Всички диспенсъри за вода WPD 50 са оборудвани с комбиниран Hy-Pure-Plus-Филтър, който подобрява вкуса на водата и премахва вируси, бактерии и микроорганизми. Диспенсърите WPD 200 могат да бъдат надградени до многостепенна филтърна система, състояща се от Active-Pure-Filter с активен въглен, който премахва хлор и замърсители от водата и Hy-Protect ултрафилтър за премахване на вируси, бактерии и микроорганизми.

С Advance моделите потребителите получават патентованата система за термична дезинфекция на Karcher. Тя редовно и автоматично дезинфекцира с гореща вода всички тръби, модула за отопление и охлаждане, ултрафилтъра и изпускателния клапан в машината. Концепцията за хигиена на диспенсърите за вода Kерхер се допълва от гладки повърхности, които са особено лесни за поддръжка.

Потребителите имат възможността да се възползват от функциите на диспенсъра в Sofia Ring Mall, където Керхер „Капачки за бъдеще“ ще подкрепи каузата на „Капачки за бъдеще“. При предаване на 1 кг пластмасови капачки в някой от Керхер центровете, компанията предоставя безплатна бутилка за многократна употреба от тритан. С това Керхер продължава да развива своите цели към устойчиво бъдеще.