fbpx Българска фирма е сред финалистите на Chivas Venture | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Българска фирма е сред финалистите на Chivas Venture

Днес в Центъра Скол на световноизвестния Оксфордски Университет станаха известни 30 от най-иновативните стартъпи в целия свят – финалисти в Chivas Venture – глобалното състезание за бизнеси с кауза. Българската фирма Sea Harmony е сред тях и през юли ще отпътува до Лос Анджелис, за да се състезава за дял от наградния фонд на стойност 1 млн. долара и да осъществя мечтата си за създаване на по-добро бъдеще.

С третото си издание конкурсът събра близо 6000 проекта на стартъпи от шест континента, които се стремят да използват иновациите и предприемачеството за положителна промяна в света. Визията за бъдещето, според финалистите тази година, включва протеинови блокчета от щурци и обувки от боклук, стени от мъх за пречистване на въздуха в градовете и ферми за миди, които връщат живота в мъртвите зони на океаните и моретата.

Всяка от 30-те страни участници във финала в Лос Анджелис през юли ще бъде представлявана от един член на екипа им, който ще има само пет минути, за да увлече с идеите си за промяна на света експертното жури, което се състои от едни от най-големите имена в бизнеса и шоубизнеса.

В рамките на подготовката си за финала на Chivas Venture, 30-те финалисти пристигнаха за подготвителна седмица в Центъра за социално предприемачество Скол – част от Saïd Business School на Оксфордския университет. За пет дни финалистите имат възможност да работят интензивно, за да развият своите лидерски умения, да участват в практически упражнения и да се вдъхновят от международни експерти за основните теми на социалните бизнеси.
От понеделник, 1 май, до неделя, 4 юни, ще бъде отворено директното гласуване, в което всеки може да подкрепи своя фаворит. През тези пет седмици вотът на публиката ще определи разпределението на първите 250 000 долара между финалистите.