fbpx Фондация „Св. Иван Рилски" ще връчи награди за постижения в медицината | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Фондация „Св. Иван Рилски" ще връчи награди за постижения в медицината

Тазгодишната церемония по връчване на наградите на фондация „Св. Иван Рилски" ще бъде съпътствана от Благотворителен търг. На него ще се разиграят уникални предмети и творби на изкуството, като литография на Светлин Русев, картина на Венета Дочева с морска тематика и други. Гостите на събитието ще имат възможност и да посетят традиционния благотворителен базар. Всички събрани средства ще отидат за мисията на Фондация „Св. Иван Рилски" да подпомага хората в нужда.

Отличието „Благотворение", което Фондацията връчва, се присъжда както на личности, така и на организации, спомогнали за утвърждаването на професионализма в медицината.

Журито на наградите се състои от отличени професионалисти от предишните издания на конкурса. Сред тях са д-р Елиза Георгиева (учредител и управител на Фондацията), проф. Георги Байчев, проф. Галина Кирова, д-р Стойчо Кацаров, д-р Евгений Миронов, д-р Неделя Щонова и Даниела Кермова.

„Психологията на българина по отношение на здравеопазването е по-ориентирана към критика, от колкото към благодарност. Годишните награди на фондация „Св. Иван Рилски" са един от начините да изкажем своята признателност и благодарност към хората, както и да утвърдят доброто име на българския лекар, както и да насърчат благотворителната дейност. Наградите са като децата. Зад всяка от тях стои много труд, усилия, дори рискове", коментира д-р Елиза Георгиева.

Осем са категориите, в които се присъждат отличията тази година - онкология, онкохирургия, образна диагностика, дентална медицина, психология, неправителствена организация в здравеопазването, здравна журналистика и благотворителност в здравеопазването.
Фондация „Св. Иван Рилски" е финансирала до момента над 1100 зъбни протези, които са безплатни за нуждаещи се пациенти и 12 реконструиктивни операции на жени с карцином на гърдата. Всяка година през пролетта се организира благотворителен бал с цел набиране на средства за този тип дейности. Тази година фондацията е събрала почти 22 000 лв.

За участие в Благотворителния търг и гала вечерта повече информация тук