fbpx Стипендиантската програма "Готови за успех" отпразнува 11 години | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Стипендиантската програма "Готови за успех" отпразнува 11 години

За 11-та поредна година програма „Готови за успех” оказва подкрепа на отлични ученици и студенти без един или двама родители, за да продължат образованието си. Класирането им е по успех - подкрепяме младежите се само защото са ощетени от съдбата, а защото имат изключителни постижения и са мотивирани и целеустремени. Стипендиантите на „Готови за успех” тази година са 113, сред тях са 14 бъдещи лекари, 4 бъдещи юристи, 7 икономисти, 2 журналисти, 4 специалисти по биотехнологии, 5 компютърни специалисти, 4 учители, художничка, археолог....

Тази година още 6 компании се присъединиха към каузата Готови за успех - Бер-Хелла Термоконтрол, Инвестбанк, Фърст онлайн солюшънс, Фератум, Телъс Интернешънъл Юръп и Глобъл Груп. Неотдавна аз самият бях стипендиант на тази програма, чест е за мен тази вечер да съм в редиците на дарителите, обърна се към гостите Янко Димитров от Бер-Хелла Термоконтрол. За да си успял, трябва да положиш и много труд - талантът не е достатъчен. Не забравяйте този момент, пазете го в себе си и ви пожелавам един ден да застанете в редиците на тези, които могат да даряват, каза Филип Угринов, вицепрезидент на Телъс Интернешънъл Юръп.

Ани Халваджиян от Глобъл Груп пък се присъедини към посланиците на добра воля на програмата „Готови за успех”. Желая ви успех и се надявам да изберате този успех да е в България, защото няма съмнение, че страната ни има нужда от повече образовани млади хора, каза тя. Успех и щастливо плаване на нашите стипендианти, бяха думите на Мирослава Иванова, журналист от Нова телевизия, която също е посланик на програмата. Тя и колегите й от „Господари на ефира“ Влади Василев и Боби Ваклинов бяха водещи на церемонията.

Мирослав Долапчиев, председател на Националната Асоциация по приемна грижа, отбеляза, че някои от стипендиантите „Готови за успех” тази година са деца, отгледани в приемни семейства, които миналата година са получавали стипендии „Продължи” - съвместна програма на BCause и Асоциацията.

Дарители на "Готови за успех" през 2016/2017 са още Контур Глобал Марица Изток 3, еКомера, Амжен, Интраком, ПиПиДи, Вега Медикал, Представителството на Световната банка в България, Акта Верба, Данекс 2002, Холдинг Загора. Каузата подкрепят и стотици служители в различни компании, които даряват всеки месец определена от тях сума от заплатата си. Стипендиантската програма за отличници без родители започна първо като кауза за дарителите по ведомост в Мобилтел, в далечната 2003. От 2006 година инициативата вече се казва Готови за успех и със сътрудничеството на Фондация СИРАК се превърна в стипендиантската програма, която познаваме днес. За 11 години заедно сме осигурили повече от 1140 стипендии на обща стойност над 1,7 млн. лв.