fbpx Ford Kuga Plug-In Hybrid е най-продаваният хибрид през юли 2023 г. | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Ford Kuga Plug-In Hybrid е най-продаваният хибрид през юли 2023 г.

Ford Kuga за пореден път оглави класациите с общо 5050 на брой новорегистрирани PHEV автомобили в Европа за месец юли, според данни, публикувани от Jato Dynamics, надминавайки най-близкия си конкурент в сегмента с общо 3439 броя.  

Хибридната версия е отличник на пазара, успешно съчетавайки удобство, функционалност, икономичност и високопроходимост. Само на електричество автомобилът изминава около 56 км с едно зареждане на батерията, което е напълно достатъчно на 80% от шофьорите в Европа. Автомобилът осигурява по-добра консумация на електрическа енергия, комбинирани CO2-емисии и експлоатационни разходи от ключовите конкуренти на модела. 

Двигателят на Kuga PHEV е бензинов с 4 цилиндъра и работен обем 2,5 литра. Той работи по цикъла на Аткинсън, като е комбиниран с електромотор с мощност 14,4 кВт/ч. Мощността на задвижващата система е 225 к.с., което е напълно достатъчно за SUV, който не само е с по-големи размери, но и е по-тежък.

Шофьорите могат също да използват режим „EV Later“, за да спестят заряда на батерията за по-късно и това им дава пълен контрол върху използването на батерията. В допълнение към зареждането от външно захранване, Kuga Plug-In Hybrid може автоматично да допълва нивото на батерията си в движение, използвайки технология за регенеративно зареждане, която съхранява кинетичната енергия, губена обикновено по време на спиране. Дори ако батерията е напълно изтощена, Kuga Plug-In Hybrid предлага по-добър разход на гориво от основните си конкуренти – от 5,2-6,0 л/100 км.