fbpx Форумът на бизнес лидерите с нов председател | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Форумът на бизнес лидерите с нов председател

Общото събрание на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ) избра новия си председател, който е Ираван Хира, генерален директор на Хюлет-Пакард България.
„Каузата на БФБЛ е моя лична кауза. Бих искал да допринеса за общественото благо и вярвам, че със съмишлениците, които открих в лицето на останалите членове на УС, можем да променим нашата страна към по-добро”, сподели Хира. „Ще работя с душа и сърце за развитието на Форума като водеща бизнес организация в България и ще се основавам на постигнатото от всички вас”, допълни той.

В Управителния съвет на Форума влизат още трима нови членове: Николай Христов, изпълнителен директор на Челопеч Майнинг, Стефан Апостолов, изпълнителен директор на ЧЕЗ Разпределение България, и Весела Илиева, изпълнителен директор на Юник Естейтс част от Ей Джи Кепитъл. Те заменят оттеглилите се дългогодишни членове на Борда Росица Панчева, управител на Юзит Калърс България, Христо Илиев, председател на Съвета на директорите и главен изпълнителен директор на Ей Джи Кепитъл и Огнян Киряков, генерален директор на Кеш Кредит, които вече няколко мандата са посветени на Форума и неуморно промотират неговите ценности.

За подновяване на мандатите в Управителния съвет на БФБЛ бе гласувано доверие на Камелия Славейкова, изпълнителен директор, Шел България, и на досегашния председател на БФБЛ Мария Шишкова, управляващ съдружник на ЕЙМС Хюман Кепитъл и Дейл Карнеги Трейнинг България.

Новоизбраните членове за УС на БФБЛ поеха ангажимент да работят за създаване на устойчиво общество в България, да допринасят чрез дейността си за подобряване на диалога на бизнеса с правителството, да подпомагат инвестициите в образованието, както и да популяризират социално отговорните практики, етичните стандарти в бизнеса и дейността на Форума сред компании в цялата страна.

Членовете на Управителния съвет на БФБЛ, които в момента изпълняват мандата си са: Зоя Паунова, заместник-председател на Форума и изпълнителен директор, АстраЗенека България, Максим Бехар, управител на M3 Комюникейшънс, Петя Димитрова, главен изпълнителен директор, Пощенска банка, проф. Веселин Благоев, ректор на Висше Училище Международен Колеж - София, Васко Райчев, председател на Делойт България, Иван Василев, управител на ТНТ България и Гилбърт МакКоул, съдружник в KPMG България и финансов контрольор на Форума.