Фотоконкурс "чешмите на България"

Неправителствените сдружения „Българска Асоциация по Водите” и „Аз обичам водата” организират национален фотоконкурс на тема „Чешмите на България”. Фотоконкурсът е част от инициативата „Международен Воден Мост 2015”, която вече четвърта поредна година се осъществява по случай 22 март – Световен ден на водата. Темата на конкурса цели да обедини фотографии на прелестните чешми в България, изваяни назад във времето или в наши дни.

Чешми, които са обновявани или премествани от едно място на друго. Пресъхвали са и после пак са започвали да даряват вода. Желанието ни е да съберем любопитна информация, свързана със замисъла, строителството и експлоатацията на тези красиви обекти, която да преразкажем с помощта на Вашите пленителни кадри. Най-впечатляващите50 фотографии в конкурса ще бъдат прецизно избрани след онлайн гласуване във Facebook и от експертно жури. Номинираните творби ще станат част от вълнуваща изложба в Национален музей „Земята и хората”. Отново журито и посетителите във Facebook страницата ще определят кои от тях ще бъдат удостоени с първа, втора, трета награда и отличие след онлайн гласуването. На 22 март четири фотографии ще бъдат обявени за абсолютни победители в конкурса. Пак тогава техните автори ще си тръгнат със специални предметни награди, връчени им на официална церемония.

В конкурса могат да участват фотографии, които са пряко свързани с темата „Чешмите на България“. Работите могат да са цветни и/или черно-бели, да представят съществуващи обекти в градове, села или извън населените места на страната. Крайният срок за записване и за изпращане на снимките е 23 февруари 2015 г.

 


 

Facebook comments