fbpx Генералният секретар на СОТ Талеб Рифай с писмо за успешния туристически сезон | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Генералният секретар на СОТ Талеб Рифай с писмо за успешния туристически сезон

Генералният секретар на СОТ Талеб Рифай с писмо за успешния туристически сезон

Генералният секретар на  Световната организация по туризъм (СОТ) към ООН Талеб Рифай поздрави в писмо министъра на туризма Николина Ангелкова за постиженията на българския туризъм. „Със 7.9 % ръст на чуждестранните  туристи, посетили Вашата страна между януари и август 2017 г. и особено с увеличението с  8.1 % на приема на международни туристи ние със задоволство отбелязваме най-добрия летен сезон за България през последното десетилетие“, пише до министър Ангелкова генералният секретар на СОТ. Рифай посочва, че тези резултати надграждат вече постигнатото значително увеличение с 10 % на броя на международните туристи, посетили България през 2016 г., позициониращи страната като една от най-посещаваните дестинации в Централна Европа, с почти троен ръст през тази година в сравнение със средния ръст за региона.

В писмото си генералният секретар на СОТ изразява и позицията си, че представянето на България е резултат от ангажираността на министър Ангелкова и нейния екип със сектора, превръщайки го в стълб на социално-икономическото развитие. „Имахме възможност да се уверим в тази ангажираност миналия декември на Международния конгрес на световните  цивилизации и модерния туризъм, проведен в София“, допълва Рифай и изказва благодарността си за подкрепата на Министерство на туризма към работата на СОТ.
„Потвърждаваме подкрепата на нашата организация за Вашата работа и за устойчивото развитие на туризма в България“, пише още Рифай.