fbpx Горско стопанство „Казанлък“ с подновена сграда | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Горско стопанство „Казанлък“ с подновена сграда

Горско стопанство „Казанлък“ с подновена сграда

Едно от най-старите горски стопанства в страната, това в Казанлък, с над 100 годишна история, днес откри реновираната си административна сграда. Административната сграда на стопанството е построена още през 1950 г. и това е първият голям ремонт, който се прави. Строителните дейности са извършени изцяло със средства на горското предприятие и са реализирани за 8 месеца. Стопанството е разположено е на територията на Община Казанлък, в сърцето на България, сред китната Розова долина. Обхваща част от южните склонове на централна Стара планина, част от северните склонове на Средна гора и Казанлъшката котловина, разположена по поречието на река Тунджа.

Министерството на земеделието и храните ще предприеме и действия за популяризирането на розовото масло и продуктите от него, за да го превърне в продукт, който да представя страната пред света, каза министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов, който бе на отриването на сградата на стопанството в Казанлък.
Българското розово масло вече е познато на арабските страни. При посещението на министър д-р Мирослав Найденов и официалната бизнес делегация в Катар и Саудитска Арабия розовото масло предизвика голям интерес и пазарите на тези страни вече са отворени за този продукт.