fbpx Васил Грудев встъпи в длъжност като министър на земеделието и храните | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Васил Грудев встъпи в длъжност като министър на земеделието и храните

Сред приоритетите в работата си служебният министър на земеделието и храните Васил Грудев посочи развитието на сектора в рамките на Общата селскостопанска политика, за да може България да се възползва от европейската солидарност както по мерките на Първия стълб, така и по схемите на Втория стълб. „Ще работим активно и по завършването на Програмата за развитие на селските райони, така че тя да заработи максимално бързо за българските фермери и общини. Ще разчитам много на браншовите организации на сектора и се надявам на тяхната подкрепа” , подчерта Грудев.

По време на предаването на поста бившият министър на земеделието и храните проф. Димитър Греков изтъкна, че е важно да се спази посоката, която е необходима за българското земеделие. „Надяваме се Васил Грудев да приеме това, което е правено от мен, а и от тези преди мен. То се е градило стъпка по стъпка, за да постигнем това ниво”, каза проф. Греков.