Huawei е вторият най-голям производител на смартфони в света

етикети: 

Huawei за пръв път се изкачи на втора позиция в света в бизнеса със смартфони през второто тримесечие на 2018, съобщава агенцията за маркетингови проучвания IDC. По данни на IDC, в световен мащаб Huawei е доставил 54 млн. смартфона, а Apple - 41,3 млн. апарата. В проценти това означава 20,9% пазарен дял на Samsung, следван от Huawei с 15,8%, който от своя страна има преднина от 3,7 % пред Apple с неговите 12,1%.

Huawei, включително дъщерния му бранд Honor, бележи ръст от почти 41% в броя на  доставените устойства, в сравнение с миналата година, като завзема все по-силни позиции в най-високия клас след рекордния успех на новите модели P20 и P20 Pro.

В България, по данни на Huawei, през първото полугодие на 2018 компанията е продала 20% повече устройства на територията на страната в сравнение със същия период на миналата година. Още по-впечатляващи са резултатите на компанията в премиум сегмента, където Huawei бележи 59% ръст на продажбите в най-високия клас спрямо първото полугодие на 2017. Този ръст се дължи основно на моделите P20 и P20 Pro, последният от които продължава да води класацията на DxOMark със своите фотографски възможности, и чиято камера е обявена за най-добрата мобилна камера в света за годината от престижната фотографска асоциация TIPA (Technical Image Press Association).