Hyundai Motor направи уникална връзка с Космоса

Hyundai Motor използва новия подход на бранда New Thinking, за да свърже семейство, отдалечено на хиляди километри, поставяйки нов световен рекорд. Дъщерята на астронавт от Международната космическа станция написа на ръка специално писмо на баща си, а Hyundai Motor намери начин да го предаде.

Кампанията с име A Message to Space е изградена около 13-годишно момиче от Хюстън, Тексас, чийто баща е астронавт и често отсъства дълги месеци поради космически мисии. Hyundai Motor намери начин да държи момичето в комуникация с баща му, изписвайки лични съобщения с гигантски букви, които могат да се видят от Космоса.

За пано за писане се използва сухото езеро Деламар в Невада, САЩ, където Hyundai Motor пуска 11 автомобила Genesis, които да изпишат епичното съобщение на площ, която покрива повече от един път и половина Сентръл Парк в Ню Йорк. Астронавтът от Международната космическа станция получи съобщението от дъщеря си Стефани, което показва огромния мащаб на мисията.

Общата площ на съобщението е 5,55 кв. км и е официално признато от рекордите на Гинес като най-голямата фигура с гуми, правена някога. Това доказва, че пред Hyundai няма проблем за разстоянието, когато трябва да събере хора, които се обичат.

Описвайки философията на бранда за грижа за клиентите си, Скот Но, шеф на Overseas Marketing Group в Hyundai Motor Company, споделя: “В съответствие с корпоративната визия на Hyundai Motor за "доживотен партньор в автомобилите и след това" кампанията акцентира на философията ни да се грижим за клиентите с емоционална връзка, превръщайки се в бранд, който е нещо повече от средство за транспорт. Въпреки че изпращането на съобщение в Космоса с колите ни Genesis не бе лесна задача, тя ни позволи да демонстрираме визията си за нашите клиенти”.

Експерти от Корея, Европа и САЩ обединяват сили в амбициозния проект. Първо екипът идентифицира оптималната локация на база географски и метеорологични фактори. Избрано е сухото езеро Деламар в Невада като оптимален вариант.

Цялата мисия изисква осигуряването на автомобили с невероятна динамика, прецизно управление, доказани двигатели и чудесна стабилност, за да се справят с трудната настилка и да изпишат съобщението. Екипът избира Hyundai Genesis като идеалния автомобил за това предизвикателство.  

Моля коментирайте