fbpx ИКЕА и дизайнерът Върджил Абло представиха колекцията MARKERAD | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

ИКЕА и дизайнерът Върджил Абло представиха колекцията MARKERAD

Лимитираната колекция на американския дизайнер Вържил Абло и ИКЕА – MARKERAD, която бе анонсирана миналата година по време на „Дни на демократичния дизайн“, развълнува милионите почитатели на бранда по цял свят. Колекцията показва един нестандартен творчески прочит на стандартни мебели и аксесоари за дома. Името на колекцията - MARKERAD означава „маркиран“, в превод от шведски, и изцяло кореспондира с нестандартните решения, които могат да „маркират“ вашия дом със стил. Част от колекцията са стенен часовник без цифри, тревиста настилка, картина на Мона Лиза, която е с USB портове и много други интересни и впечатляващи артикули.

„Съществуват само няколко мига в кариерата на един дизайнер, по време на които получава шанса да работи с възможно най-добрите в сферата. Моята концепция за дизайн резонира с принципите на демократичния дизайн на ИКЕА. Най-важното за мен в изкуството и дизайна е, че нещата, които създавам, имат реална причина да съществуват. Решаването на нужда, независимо дали е художествена или функционална, за мен е много важно. Така се чувствам в състояние да оставя подписа си върху различни обекти.”, споделя самият Върджил за колаборацията.

Върджил, заедно с Хенри Мост, творчески лидер в ИКЕА, провеждат обширно проучване на живота на младите, за да могат да разберат от какво реално имат нужда те, когато заживяват сами за първи път. По време на няколко работилници в дизайнерския център на ИКЕА в Елмхулт, Швеция, те работят заедно за разработването на скици и прототипи, с които физически оформят самите продукти. Резултатът е лимитираната колекция MARKERAD, която обхваща артикули от часовници до столове с впечатляващ дизайн, който ще помогне на всеки дом да изпъкне.

Колекцията дава възможност да внесеш в дома си нов килим или да закачиш същия този продукт на стената си придавайки му друго значение.