fbpx Инсталираха първите зарядни станции за електромобили | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Инсталираха първите зарядни станции за електромобили

Инсталираха първите зарядни станции за електромобили

FULLCHARGER България инсталира първите седем зарядни станции за електромобили в София. Инициативата е част от пилотния проект на компанията, разработен заедно с ЧЕЗ България и Столична община.

Първата копка за инсталирането на първата зарядна станция за електромобили бе направена на 28 ноември 2011 г. пред централния вход на Столична община в присъствието на представители на FULLCHARGER България, FULLCHARGER International, Столична община, партньори на инициативата и медии.

Зарядните станции са разположени на територията на "Синя зона" в централните градски части - на площад "Народно събрание", на ул. „Московска“ 33, на бул. "Македония", две точки на бул. "Стамболийски" и до БНБ. Зареждането на автомобилите ще се осъществява чрез предплатени ваучери, а по-късно се предвижда да бъде въведено и активиране чрез безконтактни дебитни и кредитни карти.

Компанията планира да изгради мрежа от около 150-200 зарядни станции до края на 2012 в София и големите градове на България. В следващите две години ще бъдат инсталирани зарядни станции и по магистралите и междуградските пътища.