fbpx Три премиери от Lexus на автосалона в София | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Автосалон София 2019

Три премиери от Lexus на автосалона в София

 

Lexus анонсира три премиери по време на официалната пресконференция на марката на Автомобилен салон София 2019. Премиум марката за пръв път показа обновения SUV RX, който генерира най-голямото търсене сред клиентите си в страната, и чийто продажби стартираха от 7 октомври. Своят дебют направиха и двете нови попълнения в портфолиото на луксозния бранд – компактният кросоувър UX и ексклузивният бизнес седан ES. За всички посетители на изложението марката анонсира атрактивни предложения за цялата си гама и 20% ценово предимство за всички аксесоари Lexus.

Настоящото четвърто поколение на RX разширява още повече границите на понятието „луксозен SUV” след своя пазарен дебют през 2015 г., демонстрирайки още по-емоционален дизайн, по-впечатляваща динамика в поведението на пътя и повече разнообразие в продуктовата гама с добавянето на 7-местния вариант RX L през 2018 г.

Ергономичната концепция на интериора е подобрена с помощта на 12,3-инчовия централен екран със сензорна функция на арматурното табло. За да позволи максимално ефективното използване на това ново удобство, екранът е допълнително изместен напред в централната конзола, което го прави еднакво лесно достъпен за водача и пътника отпред. Мултимедийните функции могат да се управляват и чрез новата версия на тъчпад версия на системата Remote Touch Interface на Lexus, както и с помощта на гласови команди.

Предлаганата при новия RX адаптивна система на окачването Adaptive Variable Suspension осигурява почти непрекъснато, плавно управление на работата на амортисьорите на всяко от колелата в зависимост от пътните условия и стила на шофиране. Оборудването на новия RX е допълнено и със системата Active Cornering Assist, която автоматично подтиска тенденцията към недозавиване в случаите, когато водачът подаде газ докато автомобилът се движи в завой.

След шест поколения на успех в класа на компактните седани, най-новото седмо поколение на Lexus ES тръгва в нова и по-амбициозна посока. Известен отдавна със своя комфорт, изтънченост и луксозни характеристики, новият ES надгражда силните си черти с изцяло новото купе, което позволява по-динамичен външен дизайн и по-добро поведение при шофиране.

Той е логично продължение на дизайнерската посока на Lexus и майсторските автомобили, които предлагат повече вълнение, емоционална връзка и страст, допринасяйки с това да се приведе визията на бранда за бъдещето му към по-широка аудитория. Традиционните клиенти ще намерят новия ES по-просторен, по-тих и по-безопасен в сравнение с всичко преди това, докато новото поколение от потребители ще се запознаят със седан с по-ярко поведение,
водещи в класа си технологии за безопасност и ниво на занаятчийска изработка, която рядко може да се срещне в сегмента.

Седмото поколение ES е първото, представено на пазарите в Европейския съюз и България. Той следва флагманския седан LS и купето LC в написването на нова глава в дизайна на Lexus, който се характеризира с по-силни емоционални качества. Атрактивният стил, благодарение на изцяло новата глобална платформа – K (GA-K), ще привлича потребителите в района, заедно с по-ангажиращото преживяване при шофиране и по-високото осигуряване на безопасност. Моделът се предлага в Европейския съюз и България ексклузивно с пълнохибридно задвижване – ES 300h.