fbpx Интерес съм БГ Баркод | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Интерес съм БГ Баркод

В рамките на програма за менторство, екип от експерти на GS1 България, посети GS1 Австрия. На срещата беше обменена информация за дейностите и добрите практики на двете организации.

Интерес в Австрия предизвика представеното от GS1 България мобилно приложение „БГ Баркод“, което за последните 5 месеца е свалено повече от 9000 пъти, както и възможностите на новата информационна система за членовете на GS1 България. Очаква се работата на системата да стартира средата на октомври.

Към момента усилията на австрийската организация са съсредоточени върху осигуряването на възможност за предоставяне на качествени данни за нуждите на търговията и на крайните потребители. GS1 Австрия разполага с приложение, GS1 Sync, в което се попълват данни с цел да се отговори на изискванията на регламент 1169/2011 на ЕС за предоставяне на качествена информация на крайните потребители. В информационната система на GS1 България също е заложена възможност да подпомогне българските фирми в изпълнение на изискванията на регламента.

Обсъдени бяха и теми, като използването на логистични етикети върху доставните единици за търговските вериги, маркирането на стоки с променливи тегла и пресни продукти с GS1 DataBar и използването на радиочестотната идентификация.