fbpx Италианска фирма с инвестиционен проект за 16 млн. евро | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Италианска фирма с инвестиционен проект за 16 млн. евро

Италианска фирма с инвестиционен проект за 16 млн. евро

На 30 ноември 2011 г. е бил подписан договор между италианската SOL Group и „Агрополихим“ за изграждане в комплекса на “Агрополихим” в гр. Девня на нов завод за производство на атмосферни газове (кислород, азот и аргон) и нов завод за извличане на въглероден диоксид от отпадъчните газове на „Агрополихим”,. SOL Group ще инвестира 16 млн. евро в проекта.
Очакванията на компанията са годишната продукция на завода да възлиза на 7 млн. евро продажби, 20% от които са предвидени за износ главно в Румъния и Турция. Освен това новият завод на компанията ще задоволява голяма част от нуждите от технически газове (газове ползвани в индустрията, хранително-вкусовата промишленост и медицината), необходими за местните индустрии, за медицински и научни дейности в Североизточна България.
Компанията планира да изгради заводите в най-кратък срок, след като бъдат осигурени необходимите разрешителни. Новите мощности трябва да започнат работа през втората половина на 2013 г. Планира се да бъдат открити 50 нови работни места.
В момента SOL Group разполага с три съоръжения за компресиране на технически газ в София, Пловдив и Бургас и има над 4000 клиенти в страната.