fbpx Известни личности влизат в класните стаи | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Известни личности влизат в класните стаи

Известни личности влизат в класните стаи

Между 11 и 22 ноември ще се проведе „Седмица на Заедно в час”, в рамките на която известни личности влизат за един учебен час в класни стаи в нашите учители-партньори и разговарят с учениците, с които работят учители по програмата. Те ще споделят с учениците ценен професионален или житейски урок и ще им разкажат за своя път към успеха. Целта на инициативата е да привлече вниманието върху нуждата от това повече млади, високообразовани и мотивирани хора да работят с най-нуждаещите се ученици и цялото общество да ги подкрепи в пълната реализация на техния потенциал, както и да отвори нови хоризонти пред учениците и да им вдъхне повече увереност в собствения им потенциал да постигнат големи успехи.

По време на посещенията в училище Заедно в час цели да покаже на децата с нисък социален статус подходящи ролеви модели за подражание, към чиито постижения и успехи да започнат да се стремят и те. Често тези деца нямат достъп до подбни изявени лидери, което ограничава представите им за света и изгражда у тях изключително тесни, често песимистични, нагласи за бъдещето им професионално и личностно развитие. Общността на Заедно в час вярва, че всяко едно дете в България може да постигне невероятни резултати в училище и в живота, ако получи необходимата вяра, подкрепа и достъп до успешни личности, истински ролеви модели, на които да се възхищава.

През следващите две седмици част от известните личности, които ще предадат своите опит, знания и умения в класните стаи, са Христо Мутафчиев, Хари Ешкенази, Део, Ивайло Захариев, Захари Бахаров, Рут Колева, Владимир Карамазов, Нора, Ернестина Шинова,Георги Господинов и др. Сред изявените спортисти, които ще мотивират ученицитесъс своите истории, са Мария Гроздева, Цветана Пиронкова, Магдалена Малеева и Радослав Великов.