fbpx Как се отразяват алергиите на живота ни?Създаден е нов детски тест | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Как се отразяват алергиите на живота ни?Създаден е нов детски тест

22% от населението в целия свят е засегнато от алергии. Докато много пациенти имат симптоми на алергия, само малък брой от тях се тестват, за да разберат какво ги поражда. В същото време възможността алергията да прогресира в астма е вече добре установена и документирана.

Децата са определено в риск, тъй като тези, които страдат от възпаление на вътрешното ухо и различни форми на екземи, може евентуално да бъдат диагностицирани с алергии, които могат да доведат до астма.

Често алергиите са наследствени. Шансът едно дете да има алергия нараства, когато единият или и двамата родители имат алергии. Децата, при които има съмнения за алергии, следва да бъдат прегледани с физически преглед, клинична история и различни тестове. Тестването може да включва специфичен тест за определяне на причината за алергията. Най-често разпространените видове алергии са към полен, прах, домашни животни и храна, които могат да причиняват умора, нарушение на съня и разсеяност.

Сектор „Здравеопазване” на Siemens и Disney създадоха детска книжка, с цел образоване на децата и родителите за диагностицирането и лечението на алергии, която скоро ще се появи и на български език. 3gAllergy™ е тест на Siemens, който помага на лекарите при диагностицирането и лечението на алергии. Той дава възможност за получаване на бързи и достоверни резултати, които подпомагат лекарите в идентифицирането, наблюдението и лечението на пациенти с алергии. Това е една по-проста алтернатива на традиционния кожен тест за алергии и не носи никакъв риск от сериозни негативни реакции.