fbpx Как се справят с умората в различните държави | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Как се справят с умората в различните държави

Как се справят с умората в различните държави

Когато става въпрос за начини за подобряване на ефективността на работното място френските малки и средни предприятия (МПС) се отдават на почивки за кафе. Испанците използват пътуването до и от работа, англичаните предпочитат обяд с колеги, докато австрийците избират посещение на фитнеса или питие с колеги след работа.
Тези резултати бяха получени от онлайн проучване(1), проведено като част от кампанията на НР “LaserJet ще ви се отплати”.

Според проучването 40% от австрийците генерират стойност за бизнеса след посещение на фитнеса или друга форма за почивка след работа. Същата част от анкетираните твърдят, че получават сходна бизнес полза от питие с колеги след работния ден.
 

„Мениджърите и служителите извличат ползи от „бездействието” в офиса, което рядко се свързва с възвращаемост на инвестициите. Взимането на почивка, неформалните взаимоотношения с колеги или редовните физически упражнения позволяват на служителите да се оттеглят емоционално от своята работа, което намалява умората, предпазва от стрес и впоследствие може да доведе до по-добра ефективност и продуктивност на работното място,” казва Луис Касадо, Маркетинг директор „Предприятия”, „Решения за печат” (IPG) в HP.