fbpx Електрическият ORA CAT започва продажбите у нас до края на годината | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Електрическият ORA CAT започва продажбите у нас до края на годината

Електрическият модел на GWM - ORA CAT ще стартира продажбите у нас до края на годината.

Това е автомобил, чийто дизайн е повлиян от ретро-футуризма. Капацитетът на батерията 48 kWh осигурява пробег от над 300 км, а 63 kWh батерия осигурява над 400 км пробег. Електромоторът е с мощност от 169 к.с., а ускорението от 0 до 100 км. се осъществява за 8,5 секунди. Въпреки намигването към класическия дизайн, моделът ORA CAT е изцяло технологичен.

Изкуственият интелект в автомобила се управлява от платформата In-Car Smart Services на Qualcomm и чипът на Intel – Smart Autopilot, благодарение на които много бързо и прецизно се обработва информацията от 5-те камери и наличните датчици, за да бъдат разпознати превозни средства, пешеходци, пътни знаци. Модерният и високотехнологичен интериор се допълва от двоен 20.5‘‘дисплей, който обединява инструменталното табло и инфотеймънт дисплея. Той може да се контролира чрез докосване, с гласова команда, физически бутони или от мултифункционалния волан.

ORA CAT ще бъде показан този уикенд, по време на EV Fest Sofia 2023 на 21 и 22 октомври на площад “Александър Невски”, от 10:00 до 17:00 часа.