fbpx Какви са нестандартните желания на децата за 1-ви юни? | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Какви са нестандартните желания на децата за 1-ви юни?

На 1-ви юни да имам лопата за сняг, летящо килимче, собствен океан с акули, гарван от Южния парк, локомотив, паркиран в двора, багажник с дини...пет истински крави, които да паса и всеки ден да продавам млякото им. Мики Маус, Батман, Рапунцел и прасенцето Пепа да ми дойдат на гости. Това са само част от необичайните желания на децата за техния празник според неформално проучване на специализираната верига за детски стоки ХИПОЛЕНД сред родители. По повод Международния ден на детето от веригата потърсиха отговор на два въпроса: Какви са най-нестандартните желания на децата за 1-ви юни? Как родителите ги изпълняват?

За най-голяма част от децата нестандартният подарък за 1-ви юни е истински домашен любимец: коте, което да говори (слушалки за котешки уши и раница за котки), кон (който да спи на леглото, а детето – на пода, за да не смачка коня), гараж с еленчета, козичка за терасата, акула, на която се виждат всички органи, истинска панда, истински носорог, отровна жаба или жива жаба в кафез, вълк, лисица, слонче, жълто пате на балкона, две водни костенурки или ферма за мравки. Следва желанието точно на 1-ви юни детето да има братче или сестриче. Включително като артикул, за който се плаща: Моята дъщеря иска да й купя детенце, което да прегръща.

Нестандартните желания на децата са свързани още с технологиите (робот, който да готви и чисти вместо мама), с науката (иска материали, с които да си направи машина за клониране), с храната (сокче и солетки), с историята (Динозавърът Рекс да дойде на гости, за да го погали), с героите от любимите детски филми (истинска ракета като тази на Маша и мечока и да лети с нея в космоса), с професиите (дъщеря ми мечтае да стане пощальонка и иска пощальонска чанта; много обича да играем на продавачи и купувачи, затова иска истински магазин).

 Всеки подарък е възможен в представите на децата. Вълшебна книжка, в която, като се посочи нещо, то да оживява, луна, която детето да изрисува с цветни боички и после пак да сложи на небето, зимна шейна за лятото, море в двора, което да опира във входната врата, гъсеница, на която като й се поднесат цветя, да стане красива пеперуда, розов заек със шарена рокля, който повтаря каквото му се каже, или истинска опашка на русалка. За децата е напълно в реда на нещата любимите герои от книжките и филмите да се отбият на празника. Или пък на 1-ви юни да се отскочи до Луната, за да се види „чужд живот“. Колкото по-внушителен е подаръкът, толкова по-добре: „Транваят“, полицейската кола, пожарната, багерът, тирът и къщичката на дървото трябва да са „истински“, а плюшеното мече да е колкото стаята. Пантофките на Пепеляшка да имат шарени светлинки и крила, за да може да летят.     

Не липсват и практични желания, свързани, например, с лятната ваканция (тротинетка, велосипед, кънки, ролери, акумулаторен мотор), най-новите технологии (дрон с камера), любими детски марки играчки и др., но като цяло желанията за практичен подарък са по-малко от тези за вълшебен.