fbpx Кампанията за детски очен скрининг продължава | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Кампанията за детски очен скрининг продължава

С участие в модно ревю на българската марка очила KWIAT („Квят”) известни личности подкрепиха на кампания за профилактика на детското зрение. Те се ангажираха като посланици на идеята да популяризират необходимостта от редовна профилактика на детското зрение.

Събитието се реализира с ценната подкрепа на Министерство на здравеопазването и Министерство на образованието и науката, в партньорство с над 150 оптики и медицински центрове в България. Безплатният скрининг на очите на деца от 6 до 18 години, който стартира в началото на септември и ще продължи до края на октомври, е в разгара си, а интересът от страна на родителите е много голям и дори в хода на кампанията се присъединяват нови оптики като партньори.

По време на кампанията, освен реално установените проблеми със зрението при конкретни деца, ще бъде събрана важна информация за състоянието на зрението на децата в предучилищна и училищна възраст. 

Информация за оптиките и медицинските центрове, където ще се извършва скринингът, можете да намерите на http:// www.kwiat.bg