fbpx "Карго-партнер" с нова логистична база | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

"Карго-партнер" с нова логистична база

Логистичната компания „Карго-партнер” откри новата си база, която е разположена на 2000 кв.м офис площи и 17 000 кв. м складово пространство, като е изградена само за 7 месеца. Инвестицията е в размер на 15 мил евро. Специално на официалното откриване на логистичния център  присъстваха Щефан  Краутер,  собственик на  групата карго-партнер и Отто Зивковиц, регионален мениджър за ЦЕИ.

„Радвам се, че откриваме собствена модерна база тук в България , това е стъпка към осъществането на глобалната ни стратегия. През последните години „Карго-партнер” ежегодно разширява складовите си площи по целия свят с цел да предложи на клиентите си модерни и сигурни решения като 3 PL доставчик.“, сподели Щефан  Краутер . Той също акцентира на важността на екологичната устойчивост на проектите на фирмата и даде за пример новооткриятия склад във Виена, който е изграден изцяло от  дърво.

Базата на компанията в България е единствената локализирана в града с тези размери. Това е прдимство за всички служители и клиенти на фирмата, които лесно могат да се придвижат с обществен или личен транспорт.  В допълнение логистичния център е сертифициран  с най-висок клас ТАПА А за сигурност, който гарантира максимални нива на безопасност за товарите. Базата разполага с достатъчно пространство за обработка на оналайн поръчки, както и директна жп връзка, която се очаква до края на годината да функционира.

Откритото преди 15 години представителство на Карго-партнерс  отчита ръст от 9% през последната година. Основните клиенти на компанията са от секторите автомобилостроене, бързообототни стоки, хранително-вкусова индустрия, фармация.