fbpx Касова бележка за билет за шезлонг | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Касова бележка за билет за шезлонг

До 21 юли всички търговци и институции, които издават билети срещу своите услуги, трябва да купят и регистрират в НАП касов апарат, с който да отчитат продажбите си. Така ще се издават задължително касови бележки при продажбата на билети за посещения на музей, спортни събития, концерти, за ползване на шезлонг, чадър на плажа и др. Това гласят обнародвани промени в Наредбата Н-18 от 2006 г. за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства, припомниха от НАП.

Изключение се прави в случаите, когато става въпрос за продажба на билети и абонаментни карти за превоз на пътници, когато издаването им е задължително съгласно нормативен акт, както и при продажбата на билети, фишове, талони и други удостоверителни знаци за участие в хазартни игри.

Тези билети за транспорт или участие в хазартни игри обаче трябва да съдържат трайно вписана при отпечатването номинална стойност и най-малко два защитни елемента върху хартията и/или при печата, както и да са отпечатани по реда на Наредбата за условията и реда за отпечатване и контрол върху ценни книжа. Досега всички търговци и институции, които продаваха билети, не бяха длъжни да ги отчитат чрез касов апарат.