fbpx KIA с невероятен световен ръст на продажби от 49,2% | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

KIA с невероятен световен ръст на продажби от 49,2%

етикети

Как се постига такъв феноменален ръст в продажби на автомобили по време на световна криза, е трудно обяснимо. Въпреки това, КИА Моторс обяви, че общите продажби на пътнически и товарни автомобили за първото шестмесечие на 2010г. са се увеличили с 49.2% и реализиран износ на 990 000 броя автомобили в сравнение със същия период на предходната година. Продажбите на марката в световен мащаб отбелязват значителен ръст благодарение на представянето на редици нови модели като КИА Каденца, Форте, изцяло новите Соренто и Спортидж.
В Китай марката регистрира значителен ръст от 76.8% поради нарасналото търсене в автомобилния бранш и големия обем реализирани продажби. Компанията планира разширяване на моделната гама и разработване на версии за китайския пазар. На основните пазари, КИА увеличи продажбите си с 54.9% като най-голям дял марката придоби в Средния Изток и Африка. След възстановяване от икономическата криза КИА се надява на увеличаване на продажбите в Латинска Америка, Русия и Тихоокеанска Азия.
Обемът продажби на автомобили с марка КИА на американския пазар се е увеличи с 15.4% поради успешното лансиране на изцяло новия представител в SUV сегмента – Соренто.
Въпреки, че европейският пазар продължава да бъде под въздействието на икономическа рецесия, корейският бранд успя да увеличи пазарния си дял на Стария континент с представянето на произведената в Европа КИА Венга и стабилните продажби на моделите Пиканто и сийд фейслифт.