fbpx Представиха предпремиерно Land Rover Discovery Sport в София | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Представиха предпремиерно Land Rover Discovery Sport в София

Мото-Пфое представи предпремиерно в България най-практичния и най-компактен Land Rover в света - Discovery Sport. Моделът дебютира пред избрана публика журналисти, като беше представен лично от Ерик Плос, регинален мениджър на Jaguar и Land Rover за централна и източна Европа и от Димо Николов, управител на Мото-Пфое.

Новият Discovery Sport впечатлява с максимално оптимизирани пропорции, като поставя нови стандарти в инженерните технологии по отношение на динамика и използване на вътрешното простраство в купето. Моделът изумява с изключително красив, модерен и динамичен дизайн.

Приключенският дух, характерен за Discovery и за целия бранд Land Rover въобще, е пренесен и в интериора на новия Discovery Sport. Впечатление в него правят висококачествените материали и новата по рода си вертикална централна конзола, която пренася премиум излъчването вътре в самия автомобил.

Новото Discovery Sport има налични четири изхода за 12V мощност и шест USB изхода, разпределени по трите реда седалки в автомобила, което подсказва, че в един и същи момент мога да фунцкионират редица електронни устройства. Водачът и спътникът до него отпред могат да се наслаждават още на 8-инчов информационен дисплей с тъчскрийн функция.

За първи път в света компактен премиум SUV автомобил дебютира със 7 места. Специално конструираното задно окачване на модела позволява по-добра динамика и поведение и същевременно дава възможност за конфигуриране на просторно и удобно място за втория и трети ред седалки в купето. Дълбочината на газене е 600 мм

В началото новият модел ще се предлага с два вида 4-цилиндрови турбо двигатели. Бензиновият 2.0 Si4 е с мощност 240 к.с. и директо впръскване на гориво. Дизеловият 2.2 литров мотор на Discovery Sport ще се предлага с възможност за избор – 150 (TD4) или 190 (SD4) к.с. И двата осигуряват впечатляващ въртящ момент от 420 Nm. Всички агрегати ще могат да бъдат оборудвани с 9-степенна автоматична скоростна кутия.

снимки - Христо Петров