fbpx Класация на търговските вериги за корпоративни дарители | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Класация на търговските вериги за корпоративни дарители

Български дарителски форум (БДФ)представи първото официално проучване-класация, което подрежда компаниите за търговия на дребно, според инвестициите им в общественозначими инициативи през 2011г. То отличава и стимулира най-големи дарители сред търговските вериги и промотира и поощрява принципите на отговорно дарителство сред тях. Провежда се сред 15-те търговски вериги, класирани като най-големи по оборот в "Капитал 100".
Според проучването Лидл България е лидер в категорията "финансови дарения", като следват Кауфланд България ЕООД енд Ко КД и Пикадили АД.

В категорията "нефинансови дарения" (време, стоки и услуги) отново води Лидл България (71 789.99лв.), втори са Доверие Брико АД (Мосю Бриколж) с 12 046.99лв. и трети К енд К Електроникс ЕАД (7 005.85лв). Грамота за доброволен труд получи и Кауфланд България, с която се отличават служителите на фирмата за положен доброволен труд.

Класацията "Най-големите корпоративни дарители сред търговските вериги" е разработена въз основа на методологията на европейския конкурс "Най-голям корпоративен дарител". Тя е създадена в рамките на проект CEENERGI и прилагана от дарителските форуми в Чехия, Словакия, Полша, Унгария и Русия с идея да отличава корпоративните дарители и да налага стандарти за прозрачно и отговорно бизнес дарителство.