fbpx Книги за смет | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Книги за смет

Съберете един килограм пластмасови отпадъци и може да получите хартиена или ектронна книга. Акцията „Книги за смет” се организира от Фондация Credo Bonum и партньори по повод „Деня на Земята” и ще се състои на 21 април, неделя, на площад „Славейков” в София.

Кампанията има за цел да стимулира гражданите на София и околностите (практически всеки, който прояви интерес) да предаде поне 1 килограм пластмасови отпадъци. В замяна всеки участвал ще получи подарък – хартиена или електронна книга от книжарници „Orange“. Подбрани са над 30 популярни заглавия. За събирането на сметта ще бъде поставена специална специална кофа за разделно изхвърляне на отпадъци.

„Книги за смет” е инициатива, която ще се осъществи за първа година, но има за цел да се разгърне в традиционно ежегодно събитие. С тази кампания ортганизаторите искат да поощрят хората към по-отговорно мислене за околната среда, да обърнем вниманието им към темите за разделното изхвърляне на отпадъци и рециклирането, но също така да ги стимулират да прекарват повече време с книга в ръка.