fbpx Кои са най-горещите дестинации за харчене | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Кои са най-горещите дестинации за харчене

Кои са най-горещите дестинации за харчене

Хареес в Дубай, паея в Палма де Майорка, пад тай в Банкок или шампанско с охлюви в Париж - пътешествениците си угаждат с храни и напитки в тези 4 града повече, отколкото навсякъде другаде по света. Градове като Сингапур и Лондон също попадат в челната десетка по обща похарчена сума, но посетителите там харчат много по-малък процент от бюджета си за храна и напитки, съответно 12,9% и 17,6%.

Посетителите на Дубай и Лондон харчат много за пазаруване независимо дали купуват дрехи, сувенири или други стоки. В Лондон, Сеул и Йоханесбург те харчат минимум 40% от бюджета си за пазаруване и пътуват натам с по-голям куфар.

В списъка с топ градове за храна и шопинг влизат 8 града от дестинациите на „Mastercard Priceless Cities” - платформа, в която пътешествениците от цял свят имат уникален достъп до пакети с безценни преживявания в повече от 40 града по света.
„У дома или на път, нищо не събира хората, така както храната. Тя е уникално преживяване, което ни свързва с културата, историята и уникалната кухня на всяко място.“ – казва Моника Биаджоти, вицепрезидент „Потребителски пазар и спонсорства“ в Mastercard, и допълва: “Преживяванията остават в сърцето на всеки пътешественик, затова ние предлагаме програма, като Priceless Cities, която позволява на всеки Mastercard картодържател да се потопи в уникалната култура на всеки град, като дегустира вино в Le Repaire de Bacchus в Париж или пазарува в традиционния сук в Дубай с гид.“ Данните са от последното проучване Global Destination Cities Index на Mastercard.

 

Facebook коментари