fbpx Красиви за празниците | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Абсолютна хидратация на кожата сThalgo

Красиви за празниците

 

Зимата показа вече истинския си характер. Студът започва да хапе жадно кожата и ако не се вземат мерки, последиците не са добри. Дехидратацията на кожата е един от най-често срещаните проблеми, независимо от типа кожа и възрастта. В зависимост от начина на живот и под въздействието на външните фактори кожата лесно губи способността си да задържа влага, което води до редица неприятни последици като усещане за стягане, лющене, сухи участъци, изтъняване на епидермиса и появата на фини бръчици. Един от основните начини да запазим младостта на кожата за по-дълго и да забавим процесите на стареене е активната хидратация. Това може да се постигне чрез най-новата генерация овлажняващи активни съставки, които осигуряват 24-часова хидратация и защита на кожата.

Лидерът в областта на таласотерапията Thalgo предлага една изключително иновативна грижа за лице, целяща да повиши нивото на хидратация и да постигне оптимален хидробаланс в кожата. Интензивната овлажняваща терапия за лице Hydra-Moisture Source (“Извор на хидратация” ) гарантира незабавен хидратиращ ефект за всеки тип кожа и мигновена свежест и блясък на лицето. Патентованият комплекс Seve Marine® е тайната към активния хидратиращ ефект на козметичната терапия. Seve Marine® е извлечен от малко зелено водорасло Blindiga Minima, което вирее в крайбрежните морски зони, между приливите и отливите. Поради тази причина то е подложено на невероятни климатични влияния /слънце, дъжд, температурни колебания/ и може да издържи без вода повече от 14 дни без да промени метаболизма си.

 

Учените са изолирали всички захари, които позволяват на това малко водорасло да се справи с влиянията на околната среда и да поддържа вътреклетъчното равновесие. Доказано е чрез тестове in vitro и in vivo, че екстрактът от Seve Marine® задържа водата в кожата и запазва хидролипидния й филм. За постигане на максимален хидратиращ ефект продуктите от терапията са обогатени с Imperata Cylindrica – субтропично тревисто растение от Южното полукълбо, което поддържа осмотичното равновесие в клетките, тъй като е богато на калий, мляко от праскова, съдържащо витамини В, С и провитамин А, мляко от ечемик с омекотяващи и успокояващи свойства и масло от коноп, което доставя необходимите ненаситени есенциални мастни киселини и предотвратява трансепидермалната загуба на вода.

„Извор на хидратация” е едно истинско изживяване за дехидратираната кожа

Козметичната терапия започва със специфичния ритуал на Thalgo – Почистващо морско потапяне. Той включва почистване чрез специална техника на лицето, шията и деколтето, нежна ексфолиация с освежаващ пилинг крем с екстракти от червено водорасло и грейпфрут и динамизиране на кожата чрез морския спрей Embruns Vivifiant. Идеално почистена, кожата е готова да приеме основната част от процедурата, а именно релаксиращ масаж с концентрирания хидратиращ серум Serum Rehydratant Absolu и релаксиращия овлажнявак крем Crème Détente. Специфичните хидратиращи продукти осигуряват дълбок овлажняващ ефект, като същевременно възвръщат блясъка на кожата.

Следва основната част от терапията – нанасянето на хидратиращата маска, която се приготвя индивидуално за всеки клиент. Обогатена с екстракта Seve Marine®, маската плътно прилепва към кожата като се пластифицира и гарантира разпръскването на активните съставки до сърцевината на клетките.

Пластифициращата маска съдържа полизахариди с морски произход, извлечени от водораслото Laminaria Hyperborea, които образуват невероятен хидратиращ филм върху кожата и й придават кадифена мекота. Едно от основните предимства на маската е, че тя може да се нанесе и в областта около очите за постигане на хидратиращ, освежаващ и тонизиращ ефект на тази така деликатна зона. Успокояващият аромат на маската, съчетаващ плодови и флорални нотки с ванилия, санталово дърво и мускус, допълнително допринася за релаксиращото усещане. Козметичната терапия завършва с приложение на регенериращия крем с морски еластин Crème Contour des Yeux и енергизиращия и витализиращ Crème d’Eveil с хидратиращо и антиоксидантно действие. 

За да осигурите перфектна хидратация на кожата, Thalgo препоръчват между една и две терапии „Извор на хидратация” седмично в продължение на 3 седмици в съчетание с овлажняващата серия продукти за домашна употреба с комплекса Seve Marine®.
Всички терапии с Thalgo се предлагат от изключителните специалисти в Terra Spa център. 

terraspa.bg