fbpx Всички на колелетата! | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Всички на колелетата!

Всички на колелетата!

Сега е моментът да покажем всички, че сме модерни и съвременни хора. На 31 май всички, които обичат да карат колело могат да се включат в Традиционно майско велошествие. Стартът ще бъде даден в 18:30ч. от паметника на Съветската Армия.

Всяка година целта на шествието е да покаже, че велосипедистите става все повече и този начин на градско придвижване, е все по-актуален. Целта на организаторите от “Велоеволюция” е да насърчават усилията на всички за по-добра градска среда и велосипедни решения за София.

Финалът на шествието ще бъде и финал на второто издание на националната кампанията "Да работа с колело" http://velobg.org/. Инициативата е насочена към насърчаване използването на колелото като средство за транспорт до работа. Кампанията стартира на 01 май и се провежда в рамките на целия месец. Характерът на събитието е състезателен и в нея участват както индивидуални участници, така и отбори, съставени от компании, институции, университети, неправителствени организации и приятелски групи. На миналогодишният финал беше отбелязан своеобразен рекорд от навъртяни близо 40 000 велосипедни километра, 490 индивидуални участника и 50 фирми. С колко ще подобрим рекорда тази година – предстои да разберем.

Най-велосипедните работещи от различни категории ще бъдат наградени от официалния партньор на инициативата – ПроКредит Банк и NIVEA.

Ние от списанието също обичаме да се придвижваме с колелета и затова подкрепяме силно идеята!

Подобни събития ще има и във Варна, Пловдив и Бургас. Тогава „Велоеволюция“ ще проведе церемония за отличаване най-работещите велосипедисти и фирми, регистрирали се в кампанията.

Facebook коментари