fbpx Ранното откриване на подозрителни бенки предотвратява дерматологични проблеми | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Ранното откриване на подозрителни бенки предотвратява дерматологични проблеми

1456 безплатни прегледа бяха направени в кампанията #SAVEYOURSKIN в 22 града в България, която се организира от La Roche-Posay за поредна година. Те дадоха възможност на хората да получат експертни мнения и насоки относно здравето на кожата си. Освен това бяха идентифицирани 46 случая на подозрителни бенки, което допълнително подчертава критичната необходимост от редовно наблюдение и ранно откриване на потенциално опасни кожни промени.

За да даде информация относно важността на редовните прегледи на кожата при специалист и адекватната и защита от слънцето, д-р Трайкович (на снимката) - началник на Клиниката по онкодерматология и дерматохирургия към УСБАЛ по онкология, София, имаше възможност да говори с БНТ. Ето какво сподели тя пред аудиторията:

Какво трябва да правят хората с повече бенки по тялото?

- Един път в годината задължително да се посещава дерматолог. Целта е, ако има някакъв проблем, в колкото се може по-ранен етап да бъде открит.

След коя възраст и при кой тип кожа е хубаво хората по-често да ви посещават?

- Рисковата популация са хора със светла кожа, светли очи, със светли коси, хора, при които им фамилна анамнеза за някои ракови заболявания, както и хора, които са с лична история за такива. Хубаво е поне два пъти в годината да посещават дерматолог.

Подкрепяте ли отстраняването на бенки?

- Отстраняването на бенки е рационално, само ако те са рискови – ако са потенциално опасни. Ако те ни пречат в ежедневието и ги закачаме с колиета или колани, няма проблем също да се махнат.

Ранното откриване играе ключова роля в предотвратяването и лечението на сериозни дерматологични заболявания, потенциално спасявайки животи. Брандът La Roche-Posay остава ангажиран с насърчаването на практиките за поддържане на здравето на кожата и цели да продължи да повишава информираността за необходимостта от редовни дерматологични прегледи в цяла България.