fbpx Vichy и лекари от Аджибадем Сити Клиник в подкрепа на жените в менопауза | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Vichy и лекари от Аджибадем Сити Клиник в подкрепа на жените в менопауза

Събитие, целящо да повиши осведомеността за менопаузата и начините за подкрепа на жените, които навлизат или преминават през този етап от живота си събра експерти и публика в активна дискусия по темата. Събитието бе организирано от Vichy, с подкрепата на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда.

В центъра на събитието бяха изявени експерти от Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда -  началникът на Клиниката по дерматология и венерология проф. д-р Здравка Демерджиева, ендокринологът д-р Бойка Костова-Сякулова, кардиологът д-р Румяна Радославова, гинекологът д-р Сесил Кедикова и началникът на Центъра по клинична психология, психоонкология и психосоматика д-р Маргарита Тарейн. Лекарите предоставиха ценни съвети и насоки за справяне с предизвикателствата на менопаузата и за поддържане на цялостното здраве и благосъстояние на тялото и духа по време на тази трансформираща фаза от живота.

Актрисата Катерина Евро беше модератор на събитието. Всяка година 25 милиона жени навлизат в менопаузата, а до 2030 г. по света ще има 1,2 милиарда жени, които са я изпитали.

Менопаузата е естествена фаза в живота на жената, която представлява средно една трета от живота й, като обикновено настъпва на възраст около 51 години. Съпътствана е с редица физически и емоционални промени, които варират при всяка от жените. Всяка година 25 милиона жени навлизат в менопаузата, а до 2030 г. по света ще има 1,2 милиарда жени, които са я изпитали. Ето защо тази тема е критична за здравето и благосъстоянието на значителна част от населението. Въпреки това, за някои тя все още е тема табу. За щастие обществото се променя, а заедно с него и начинът на мислене и живот.

През менопаузата се наблюдава значителен спад на женския хормон – естроген. Това води до много промени, особено видими за кожата. Производството на себум намалява, а епидермисът изтънява. Синтезът на колаген, еластин и хиалуронова киселина се забавя и кожата е по-суха, по-тънка и с по-изразени бръчки.

През последните 30 години Лаборатории Vichy, в близко сътрудничество със специалисти от различни области, се ангажират да трупат експертни знания за въздействието на хормоналните промени върху кожата през менопаузата. Проведени са над 20 проучвания, включващи 1200+ жени в тази възраст. Марката разработва и гамата Neovadiol. Тя е първокласно решение за грижа за кожата през различните периоди на менопауза, както за перименопауза, така и за постменопауза, т.к. нуждите на кожата са различни в различните етапи.