fbpx "Криминале" оживя в София 22 години след премиерата си | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

"Криминале" оживя в София 22 години след премиерата си

След премиерата си през далечната 1994 г. легендарното "Криминале" на Тарантино буквално оживя, по време на специална Jameson Cult Film Club прожекция в арт пространството на ДНК в Националния дворец на културата. В продължение на няколко часа залата се превърна в арена на истинска гангстерска война, а дузина от култовите сцени от лентата бяха разиграни на живо от специален актьорски състав.

Страхотен пластичен грим, костюми и жестове, които копираха едно към едно режисьорските решения на Тарантино, накараха феновете на "Криминале" да се почувстват като част от снимачния екип на легендарната лента. По време на прожекцията сцените "на живо" се разиграваха на няколко различни локации, като сред 400-те, успели да се сдобият с покани за ексклузивното събитие, се разходиха двойниците на Брус Уилис, Ума Търман, Харви Кайтел и Самюъл Джаксън.

Най-запалените киномани пък не пропуснаха да преброят на глас всички 265 пъти, в които в лентата се споменава "fuck", a най-запалените членове на Jameson Cult Film Club поседнаха за минута на червените кожени диванчета на ресторант "Джак рабит слим" - легендарна локация от "Криминале", за чийто декор Куентин Тарантино отделя над 150 000 долара. В края на култовата прожекция бе загатнато и какво точно е скрил легендарния режисьор в куфарчето на Джулс. Съдържанието остава тайна и за сега е известно само на щастливците, присъствали на прожекцията.

Все още се пази в абсолютна тайна кое ще е следващото заглавие в поредицата на Jameson Cult Film Club, като името на новата лента ще стане ясно в следващите месеци, а киноманите трябва да внимават, за да не пропуснат шанса да се сдобият с покана за събитието.