fbpx Лазерен 3D спектакъл озари Велико Търново | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Лазерен 3D спектакъл озари Велико Търново

С уникалнен 3D спектакъл на 22-ри март завършиха тържествата по повод празника на Велико Търново. Идеята за това лазерно шоу е на кмета на Велико Търново г-н Даниел Панов. Участниците в този спектакъл са Лазерно шоу - LaserShow SRL, 3D mapping - Regneva Design, звуковото оформление е на LP Studio, музиката на Ясен Велчев от група „Те”, тъпани и барабани Стунджи, кавал Недялко Недялков , а изпълнителен продуцент на спектакъла е продуцентска компания MediaPro Entertainment.
„Това, което прави този спектакъл несравним с подобен тип шоу, организирано в България е съчетанието на 3D визуални ефекти, светлинни и лазерни ефекти, музика и фойерверки в едно цялостно и динамично усещане” – сподели режисьорът и продуцент на MediaPro Entertainment Светломир Цветанов.

На 22-ри март цял един град - старата столица на България-Велико Търново, се превръща в сцена, на която над 35 000 души успяват да се насладят на живо на 13 минутната атракция. Върху художествената галерия „Борис Денев” и паметника „Асеневци” чрез 3D анимацията оживяват картини от историята на Велико Търново, а едно от ключовите изображения е картата на България по времето на цар Иван Асен II, когато държавата ни се е простирала на три морета.
„Продуцирането на проекти, в които прилагаме най-актуалните технологии в световен мащаб е един от приоритетите на MediaPro Entertainment. Преди година за първи път в страната ни за продукцията на „Гласът на България” внедрихме Slide Cable Cam (т. нар. лифтова камера). Този спектакъл потвърждава, че се развиваме в тази посока и се надявам още много българи да имат възможността на му се насладят – сподели изп. директор на MediaPro Entertainment Миро Янев.
За реализирането на спектакъла в продължение на 4 месеца работи екип от над 60 човека. Използват се 120 светлинни устройства от най- висок клас, 10 лазера и 4 сървърни машини, които обработват видеоматериала за мапинга.

снимки: Ростислав Грънчаров