fbpx Lenovo представи три нови лаптопи | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Lenovo представи три нови лаптопи

Lenovo представи в България нови лаптопи от серията IdeaPad - ноутбука IdeaPadY580 и стилните ултрабук компютри IdeaPad U310 и U410.

Моделът IdeaPad Y580 е оборудван с Intel Core i7 процесор, разполага с HD/full HD екран с размери и 15.6 инча. Благодарение на видео картата на NVIDIA® GeForce® GTX660M 2GB GDDR5 той покрива и най-високите изисквания като графика и производителност, когато става въпрос за игри и интензивно използване на мултимедия. Моделът е оборудван и с подсветка на клавиатурата и HD камера с нощен режим.

Изключително тънките колкото списание ултрабуци - 13.3-инчовият U310 и 14-инчовият U410 са дебели 18мм е 21мм и тежат съответно едва 1.7кг и 1.9кг. Те издържат до девет часа автономен живот на батерията, с 500 GB твърд диск. Моделите предлагат Dolby® Home Theatre® v4 за високо качество на звука, както и технологията Intel® Wireless Display (WiDi) за безжично прожектиране на филми и друго съдържание на всеки голям екран.

Трите модела бяха представени на специален щанд, реплика на този, с който Lenovo присъства на Международното изложение на потребителска електроника CES 2012. Щандът е вдъхновен от приноса на компанията за изследователската дейност и научните експерименти в Космоса – първият лаптоп, използван от НАСА, е модел с марката ThinkPad. С тази марка са и 98 от всеки 100 лаптопа в Международната космическа станция, според wirefresh.com1. До 19 юли потребителите могат да тестват редица ThinkPad и IdeaPad модели на щанда, разположен в Сердика Център в София.