fbpx Летища Бургас и Варна отбелязаха присъединяването ни в Шенген | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Летища Бургас и Варна отбелязаха присъединяването ни в Шенген

На 31 март 2024 г., на Летище Бургас и Летище Варна, част от „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД, се състояха празнични събития с официални гости и медии, с които беше ознаменувано присъединяването на България в Шенгенското пространство по въздух.

Историческият момент на Летище Бургас съвпадна с посрещането на пълен самолет с първите 185 туристи за Лято 2024, които пристигнаха точно в 10:15 ч. чрез редовен полет на Ryanair от гр. Краков, Полша. Те бяха изненадани с водна арка, както и със специално брандирани лакомства и магнити за спомен още при слизането си от самолета, а по-късно присъстваха и на официална церемония, водена от директора на Летище Бургас – г-н Георги Чипилски, на която символично беше разрязана лента и отворено шампанско по повода.

Малко по-късно, в същия ден, точно в 11:05 ч. на Летище Варна, беше посрещнат тържествено и полет на Wizz Air от гр. Меминген, Германия, с което беше отбелязано присъединяването по въздух на България в Шенген. Водна арка, специални лакомства, сувенирни магнити, както и детско танцувално представление на талантливите малки танцьори от студио „Монт“ към читалище „Просвета - 1905“ в гр. Аксаково, впечатлиха всичките 163 пътници, които ще помнят дълго този паметен миг.