fbpx Летните месеци отварят онлайн портмонетата | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Летните месеци отварят онлайн портмонетата

Въпреки ваканционните месеци хората не спират да пазаруват онлайна, а от eMAG.bg отчитат повишен интерес към предлаганите продукти с настъпването на лятото. От началото на месец юни продажбите са се увеличили с 25% спрямо същия период на миналата година. Ръстът е продължение на тенденцията за нарастване на продажбите, която се изразява в 18% по-добри резултати за първите шест месеца на 2017 в сравнение с 2016 г.

Променя се и баланса десктоп/мобилни посещения, където се случва бърз преход от настолни към мобилни устройства. 29-те процента потребители, които са посетили онлайн магазина през смартфони и таблети през 2016 г., вече са 49% за изминалите месеци на текущата година.

Този тренд е доказателство за осъзнаване на удобствата при онлайн пазаруване, включително възможността за пазаруване в движение. Голяма част от клиентите – около 75% - се възползват в максимална степен от удобството да получат поръчката си възможно най-бързо – директно до дома си, без дори да им се налага да го напускат.

„Приятните емоции, свързани с лятната отпуска, започват с нейното планиране. Благодарение на удобния начин за пазаруване и богатия асортимент от продукти за отдих и свободно време, предлагани от eMAG.bg, всеки може да започне избора на желаните аксесоари, козметика, спортни стоки или оборудване в аванс и предварително да се наслади на вълнението от почивката, заниманията с любимия спорт или хоби“, каза Стефана Здравкова, директор на eMAG.bg.