fbpx Здравословно хранене вместо чипсове | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Здравословно хранене вместо чипсове

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов приготви здравословни сандвичи в събитие на организацията на професионалните готвачи „Евро ток България” с 500 деца от София по повод Европейския ден за здравословно хранене и готвене с деца. „Днес да се опитваме да сготвим здравословно, за да бъдем по-здрави, по-усмихнати, по-жизнени, да растем по-здрави и по-хубави”, заяви министърът.
Според него голяма част от децата са с наднормено тегло, нямат, или - не са получили знание по отношение на здравословното хранене. Знаете, че това е специална мисия – и на министерството, и моя лична, каза той. Радвам се, че има такъв ден. Дано днес от тези професионални готвачи да научат нещо повече за здравословното хранене, допълни министърът. „Трябва да покажем с какво да се заместят чипсовете, кроасаните”, уточни той. Д-р Йордан Войнов, директор на Българска агенция по безопасност на храните обясни, че най-добрата инвестиция в бъдещето са нашите прекрасни деца. За да е успешна инвестицията, трябва да се хранят безопасно и здравословно, допълни той.
Министър Найденов приготви здравословен сандвич с децата. Той използва пълнозърнест хляб, пилешко бяло месо, зелена салата, моркови и броколи. Накрая прибави нискомаслено меко сирене, приготвено от здравословно прясно мляко. За десерт бяха осигурени вкусни плодове.