fbpx Котките са най-честият домашен любимец в България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Котките са най-честият домашен любимец в България

5.1% годишен ръст в броя на семействата в Европа, които отглеждат домашни любимци, сочи най-новият доклад на FEDIAF за 2023 г., част от която е Mars, Inc.  Общият брой на домакинства, част от които са четирикраките приятели, е 91 милиона. Това са 46% от семействата на Стария континент, според данните на Европейската федерация. На челна позиция в България сред домашните любимци застават котките, които са 815 000, последвани от кучетата, които са 750 000. 

Отчитайки тази информация и в разгара на лятото, експертите от Mars, Inc. са подготвили списък с няколко полезни съвета за собствениците на четириноги приятели, които не искат да се разделят с тях по време на лятната си почивка. Съветите включват всичко най-важно, за което грижовните стопани трябва да помислят преди заминаване. Започвайки с подбиране на подходяща дестинация, до осигуряването на балансирана диета за любимците, за да се чувстват максимално комфортно по време на новите и непознати за тях приключения.

Относно летните приключения с любимите ни четириноги приятели Силвия Колева, специалист търговски маркетинг и реклама за Mars, Inc., споделя: „Ние в Mars, Inc. вярваме, че светът, в който искаме да живеем утре, започва с начина, по който правим бизнес днес. Искаме свят, в който хората и домашните любимци водят щастлив и здравословен живот, на здрава планета и затова създаваме качествена, устойчиво произведена и опакована храна. Ние се стремим да създадем по-добър свят за домашните любимци и разбираме, че доброто физическо здраве върви заедно с психическото здраве. Включването на нашите домашни любимци във ваканциите ни носи радост, укрепва връзката, която споделяме с тях, и създава незабравими спомени. Така че, независимо дали планирате пътешествие, почивка на плажа или разходка в планината, не забравяйте да помислите за вашия четириног приятел и да се впуснете в една невероятна ваканция заедно!"

5 съвета за пътуване с домашни любимци 

Дестинация:

Преди да планирате почивка със своя домашен любимец е важно да проучите дестинацията – какъв е климатът има ли достатъчно активности, които да вършите с любимците си, има ли достъп до ветеринар наблизо. Например, ако сте се запътили към морето, проверете предварително има ли наблизо плажове, по които могат свободно да се разхождат домашни любимци.

Транспорт

Проверете условията за пътуване с животни в избрания от вас транспорт. Подгответе нужната медицинска документация при необходимост и се уверете, че паспортът на четириногия ви приятел е изряден. В случай, че ще се придвижвате с кола, уверете се, че животното се чувства комфортно. Ако няма опит с возене в кола, е препоръчително да направите няколко опознавателни обиколки на града, за да свикне преди пътуването. 

Настаняване

Вече все повече хотели и къщи за гости допускат настаняването на домашни любимци, но е важно да проверите техните условия за настаняване на такива, наличие на допълнителни такси и възможни ограничения, за да избегнете нежелани неудобства при пристигането.

Храна

Възможно е промяната на познатата атмосфера да е стресираща за домашните любимци. За да избегнете допълнителен стрес за вашия космат приятел, бъдете подготвени с достатъчно количество храна и лакомства, които вашият домашен любимец вече познава и обича. Продукти като Whiskas, Pedigree, Perfect Fit, Sheba, Dreamies, Cesar и други познати марки от портфолиото на Mars, Inc. са перфектни за случая. Богатият избор от питателна и екологично опакована храна, произведена от устойчив произход съдържа всичко необходимо, за да поддържате вашите домашни любимци щастливи и здрави. Освен това се уверете, че им осигурявате достатъчно вода в летните жеги. Препоръчително е да носите и преносима купа или бутилка за домашни любимци. За да сте сигурни, че вашият домашен любимец се чувства добре и се адаптира към новата среда. Опитайте се да спазвате графика за храна, разходки и почивка, с който сте свикнали у дома.

Забавлявайте се

Това е и най-важният от всички съвети. Почивката с любимци е перфектна възможност за създаване на незабравими спомени, както и да засилите още повече връзката си с тях. Познавайки темперамента и настроенията на своя любимец, не се притеснявайте да импровизирате и да извлечете възможно най-много позитивни емоции и забавни мигове от съвместните ви приключения.