LG представя нов бранд

По време на CES 2016, LG официално ще представи своята нова гама продукти с бранд LG SIGNATURE. Той обединява най-добрите продукти на компанията по отношение на технология и дизайн. Стартовите предложения включват красивия 4K OLED телевизор с поддръжка на HDR, усъвършенствана перална машина от серията TWIN Wash™, ултра модерен хладилник Door-in-Door™, футуристичен хибриден пречиствател на въздуха, мултифункционална двойна фурна и TurboSteam™ миялна машина, която е същинско произведение на изкуството. С разширяването си във времето новият бранд ще включва и други продукти.

OLED телевизорът от новия бранд е удостоен с награда “Най-добра иновация” на CES 2016 и е пример за абсолютна елегантност със своя изчистен дизайн, който елиминира всички ненужни елементи, за да осигури максимално потапяне в картината. Той е с уникалния дизайн на компанията Picture-on-Glass, който се състои само от ултра тънък 2,57-милиметров OLED панел, с гръб от полупрозрачно стъкло и фронтално насочена саундбар аудио система. За постигането на този изчистен профил, който се слива по естествен начин с всеки интериор, дизайнерите са премахнали всички ненужни елементи и са поставили тонколоните в стойката.

OLED телевизорът от LG SIGNATURE гамата е обозначен с етикет Ultra HD Premium от UHD Alliance (UHDA), който свидетелства за това, че продуктът отговаря на най-високите стандарти за резолюция, висок динамичен обхват (high dynamic range), изключителни нива на осветеност, много нюанси на черното, широка цветова гама и високо качество на звука.

Уникално изглеждащата перална машина LG SIGNATURE е подобрена версия на на LG TWIN Wash™, показана пред публика за първи път на изложението CES през 2015 г. Двадесет и четири-инчовата перална машина с предно зареждане е още по-надеждна, по-удобна и по-елегантна от преди. Тя включва уникалното отделение MINI Wash, намиращо се под основното перално отделение.

Минималистичният дизайн на пералната машина е подчертан от красивия потребителски интерфейс Quick Circle, който се управлява чрез докосване и е разположен под ъгъл 17 градуса, за да е лесно видим. Може да отворите вратата от тип Push Open, дори когато ръцете ви са заети – нужно е само леко да я натиснете. Покритието от емайл не само придава елегантен вид на пералнята, но и предпазва от следи от пръсти и корозия.

Хладилникът LG SIGNATURE е въплъщение, както на интуитивния дизайн, така и на еволюцията в иновациите. Като реверанс към иновативния дух на спечелилия много награди дизайн врата-във-врата (Door-in-Door™), LG добавя допълнителна разработка Knock-on Door-in-Door, която превръща матовото отделение в прозрачно с едно просто почукване. Прозрачната повърхност дава възможност на клиентите да надникнат в хладилника без да се налага да отварят вратата, а това гарантира значителна оптимизация на енергийния разход, като намалява загубата на студен въздух.

Още по-иновативна е и новата функция Auto Door Open, която автоматично отваря вратата, когато някой се приближи до хладилника, а това осигурява бърз и лесен достъп дори и когато ръцете ви са пълни с покупки.

Хладилникът автоматично настройва охлаждащия си капацитет въз основа на натовареността, генерира по-малко вътрешно триене благодарение на уникалния си дизайн и има 10-годишна гаранция.

Изключителният дизайн на пречиствателя за въздух LG SIGNATURE дава възможност процеса по пречистване да е видим и за очите благодарение на прозрачния панел на този уред. Оборудван с иновативната функция Aqua-Cyclone, този пречиствател използва силата на водата, за да филтрира вредни химикали и замърсители, като същевременно гарантира и необходимото ниво на влажност в помещението. Уредът притежава филтриращата система на LG Semi-Permanent Filter System, която позволява на потребителите да свалят, почистват и употребяват повторно филтрите за период до 10 години, като така пестят и време, и пари.

Фините частици прах обикновено са невидими с просто око, но клиентите могат да видят качеството на въздуха в помещението като просто погледнат умния индикатор Smart PM1.0 на LG. Поставен в близост до дисплея за управление, индикаторът използва четири различни цвята светлина, за да обозначи концентрацията на супер фини частици прах.