Най-добрият летищен терминал в света се намира в Мюнхен

Най-добрият летищен терминал в света се намира в Мюнхен

 

Терминал 2 на Летище Мюнхен беше обявен за най-добрия терминал в света. Класацията е въз основа на проучване сред 14 милиона пътници от цял свят. Терминал 2, който отвори врати през 2003 г., вече включва и новото сателитно съоръжение, влязло в експлоатация през април миналата година. Завършването на проекта за разширение увеличи капацитета на Терминал 2 от 11 на 36 милиона пътници годишно. Новата сграда разполага с 27 ръкава за отвеждане, които предоставят на пътниците директен достъп до самолетите, без да е необходим автобусен трансфер. Терминал 2 се управлява съвместно от Летище Мюнхен и Lufthansa в партньорство 60:40.

Резултатите, постигнати от Терминал 2 се дължат на много фактори. Един от тях са възможностите за развлечение и тихите зони, в които гостите могат да релаксират, да четат или работят. Т2 обра овациите и като транзитен терминал: още в архитектурния план сградата е проектирана така, че да сведе времето за прекачване до минимум. Добавянето на централен сателитен терминал подобри качеството и капацитета на Терминал 2 – като една от най-модерните летищни сгради в света, сателитът предлага на пътниците широка гама от възможности за пазаруване и заведения за хранене в приятна обстановка, при това на фона на естествена светлина. Общата площ на магазините и заведенията в Терминал 2 беше увеличена почти двойно с добавянето на 7000 нови квадратни метра с ресторанти, кафенета и търговски обекти. Възторжени отзиви спечели и декорът на сателита с множеството си детайли, вдъхновени от местните забележителности и култура, които не оставят у пътниците никакво съмнение, че се намират в Мюнхен.

Изходите към самолетите са проектирани като футуристични зони за чакане, съобразени с нуждите на пътниците. Навсякъде в Терминал 2 пътниците могат да намерят тихи зони, в които да се отпуснат и релаксират в удобните кресла. А онези, които желаят да използват времето си продуктивно, ще оценят свободния достъп до безжичен интернет, контактите и връзките за USB. Семейните зони за чакане са организирани така, че най-малките да могат да изразходят излишната си енергия, преди да се качат в самолета. В допълнение, сателитният терминал за първи път предлага душове извън салоните на Lufthansa. Те са разположени на нивото за пътуващи извън Шенгенското пространство. Пътниците, които желаят могат да се освежат преди полет на дълги разстояния.

 

Facebook коментари