fbpx Летище Варна постещна първия полет за Лято 2023 г. с туристи от Люксембург | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Летище Варна постещна първия полет за Лято 2023 г. с туристи от Люксембург

На 5 май на Летище Варна, част от „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД, открихме активния летен сезон, посрещайки туристи от първия полет от Люксембург на авиокомпания Luxair за тази година с впечатляваща водна арка, много изненади, сувенири и мускали с българско лавандулово масло, на което България е производител номер 1 в света.

От 21 години насам, авиопревозвачът Luxair осъществява полети без прекъсване до Летище Варна, дори и по време на COVID-19. Лятната им полетната програма ще се изпълнява до края на месец септември.

От средата на този месец започват да се извършват първите чартърни полети от Германия, като седмица след това стартират и първите чартъри от Полша.

През този сезон имаме рестарт на полетите от Хелзинки, които стартират от началото на месец юни, след тригодишно прекъсване.

И тази година Летище Варна ще посрещне две нови авиокомпании Arkia Israeli Airlines и Braathens International Airways, които ще изпълняват чартърни полети до Варна съответно от Тел Авив и от Копенхаген.

Очаква се сериозен интерес и от страна на чешките туристи до Северното Черноморие, като за първи път ще се изпълняват и директни полети от Карлови Вари в Чехия до Варна.

За любителите на пътешествията това лято ще се предлагат още повече възможности за директни полети до нови интересни дестинации:

Aвиопревозвач Bulgaria Air увеличава честотите на полетите си от София до Варна, като през делничните дни по 3 пъти на ден, а в събота и неделя по 2 пъти дневно;

На 5-ти юни Air Serbia стартира нов маршрут с редовни полети от сръбската столица Белград до Варна;

От 6-ти юни редовни полети ще бъдат оперирани също и до новото летище Радом във Варшава, които ще се изпълняват от полския национален авиопревозвач LOT Polish Airlines.

През тази година Ryanair ще предлага и директни полети до Краков, стартиращи от началото на юли.