fbpx LG започва производството на продукти за зарядни устройства за електрически автомобили | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

LG започва производството на продукти за зарядни устройства за електрически автомобили

LG Electronics започва производството на продукти за зарядни устройства за електрически автомобили от HiEV Charger (преди известно като AppleMango), която е компания за решения за зарядни устройства за електрически автомобили и бе придобита от LG, GS Energy и GS Neotek през 2022.

Компанията представи четири различни модела зарядни устройства: два 7kW модела (за монтиране на стена и модел на стойка) и два модела за бързо зареждане (100kW и 200kW). Всички нови продукти предлагат удобен монтаж и са подходящи за употреба в разнообразна среда, като дом, офис сгради и различни търговски обекти.

Новото EV зарядно има набор от функции за повишаване на сигурността. В допълнение към предимството, че са водо- и прахоустойчиви, зарядните разполагат с функции, създадени да предоставят електрическа и термична защита, докато трае периодът на зареждане. Новите зарядни устройства имат и малка дълбочина, която поддържа ефективното използване на пространството, а добавянето на два съединителя, означава, че два електрически автомобила могат да се зареждат едновременно. Лекотата на управлението е осигурена чрез функции като Connector Lock Detection и дистанционни актуализации.

Глобалният пазар на зареждане на електрически автомобили се очаква да нарасне до 186 милиарда щатски долара до 2030 г., според Roland Berger, глобална консултантска фирма за управление. Разширяването на пазара се движи от няколко фактора, включително продължаващото прилагане на разпоредби, насочени към опазване на околната среда, и непрекъснатия напредък в електрификацията на превозните средства