fbpx Министър Бозуков: Подкрепям искането за 9% ДДС за стоките и услугите в сектора | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Министър Бозуков: Подкрепям искането за 9% ДДС за стоките и услугите в сектора

Подкрепям искането ставката на ДДС за стоките и услугите в сектора да бъде намалена на 9%. Това заяви министърът на земеделието, храните и горите проф. д-р Христо Бозуков при откриването на международни изложения от хранително-вкусовата промишленост в Интер Експо Център-София, което ще продължи до 2 октомври. Той подчерта, че такава промяна ще окаже пряка подкрепа както на производителите, така и на потребителите, особено в условията на пандемията, в която се намираме.

Проф. Бозуков отбеляза, че един от основните приоритети в работата на Министерството на земеделието, храните и горите е развитието на потенциала на сектора и обезпечаването на продоволствената сигурност на страната. „Условията на силна конкурентна среда и все по-високите изисквания на потребителите, ни изправят пред редица предизвикателства, на които трябва да отговорим“, допълни още аграрният министър. Той добави, че това може да бъде постигнато само чрез тясно сътрудничество и добра комуникация между бизнеса и институциите.

Министър Христо Бозуков уточни, че организирането на подобни форуми са в голяма полза на бизнеса и гражданите. „Надявам се, че тазгодишните международни изложения ще бъдат основата за много бъдещи успешни бизнес партньорства“, каза още земеделският министър. Той посочи, че изложенията Месомания, Булпек, Светът на млякото, Салон на виното и Интерфууд&Дринк поставят София на картата на международните форуми в хранително-вкусовата промишленост.

В рамките на събитието министър Бозуков бе удостоен с плакет по повод 29-годишнината на „Булпек“ от председателя на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите в България Мариана Кукушева.

В тазгодишното издание на форумите участват общо 264 изложителя от България, Италия, Румъния, САЩ, Гърция  и др. Посетителите имат възможността до 2 октомври 2021 г., включително, да опитат от качествените храни, напитки и продукти.