fbpx Лятна школа по информатика и облачни технологии за ученици | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Лятна школа по информатика и облачни технологии за ученици

От 27 август до 1 септември ще се проведе третата “Лятна школа по информатика и облачни технологии“ – инициатива на VMware и фондация „Миню Балкански“. Учебната програма е насочена към ученици от пети до девети клас с интерес към компютърни науки. Децата ще научат основите на програмирането, облачните технологии и интернет на нещата. (Internet of Things).

И тази година VMware ще осигури 10 стипендии за деца, които искат да бъдат част от специализираното лятно училище. Доброволци от компанията ще бъдат ръководители и лектори, които ще помагат на децата за теоретичното и практическо обучение.

Младите технологични ентусиасти ще разберат как да създадат „виртуален компютър“ в облака, да сформират гигантска мрежа, наречена Интернет на нещата (Internet of Things), както и ще водят дебати за приложенията на  облачните компютърни технологии в живота ни

„За трета поредна година си сътрудничим с VMware, за да предложим на младото поколение място, където децата могат да учат и да се развиват в една от най-динамичните и значими области на нашето време. Щастлив съм, че базата в с. Оряховица ще приюти младите таланти отново“, каза професор Минко Балкански, основател на фондация “Миню Балкански”. 

„Във VMware България инвестираме изключително много в инициативи, които създават възможности за  качествено образование за младите таланти с интерес в сферата на компютърните науки. „Лятна школа по информатика и облачни технологии“ е инициатива, с която целим да събудим  интереса на учениците към информационните технологии и да им помогнем да развият умения и знания, които в бъдеще ще ги превърнат във висококвалифицирани и силно конкурентноспособни кадри на световно ниво“, сподели Диана Стефанова, управляващ директор на VMware България.