fbpx Голямо международно признание за бира Бритос | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Голямо международно признание за бира Бритос

Бира Бритос спечели нов златен медал от световната класация за качество 2017 World Quality Selections на института Monde Selection („Монд Селексион“) в Брюксел. Пивоварната беше отличена с високото признание в конкуренция с близо 3000 продукта от над 80 страни. Журито на конкурса включва членове на Френската кулинарна академия, главни готвачи на ресторанти, отличени със звезди Мишлен, и други водещи експерти в сферата на храните и напитките.

Наградата е един от най-престижните еталони за качество, присъждан на най-добрите продукти в съответните категории от 1961 г. насам. Това не е първо отличие за бира Бритос в авторитетния конкурс - пивото е носител на златен медал през 2015 г. и сребърни медали през 2014 г. и 2016 г. Към представителите на „Бритос” вече е отправена покана да получат златното отличие на специална церемония в Ла Валета, Малта на 29 май.

По повод наградата изпълнителният директор на „Бритос“ Габриела Попова сподели: „Фактът, че за четвърта поредна година получаваме това престижно отличие ни прави изключително горди. С екипа на компанията вложихме много усилия, за да постигнем нивото, на което сме днес – да използваме селектирани материали и най-модерни технологии в производствения процес, да прилагаме строг качествен контрол на всеки етап и да предлагаме продукт от най-високо ниво. Оценки като тази ни мотивират да продължаваме в същата посока, със същия ентусиазъм и все така добра екипна работа. И да гледаме към нови пазари, където да предлагаме нашето висококачествено пиво на достъпна цена“.

Пивоварна „Бритос“ е открита през 2012 г. във Велико Търново на площ от 13 декара, а инсталацията ѝ е едно от най-модерните и високотехнологични съоръжения на Балканския полуостров. Годишният производствен капацитет е 20 млн. литра при напълно автоматизиран процес, с висока ефективност на технологията. Фабриката работи с машини на GEA – Huppmann, Германия, успокоителни съдове и ферментатори от Holvrieka, Белгия, филтрираща система Filtrox, Швейцария, и бутилиращата система Krones, Германия, която е сертифицирана по ISO 22000:2005, HACCP. Компанията е отличена за “Инвеститор на годината” за 2013 г. и за втората най-динамично развиваща се компания за 2012 г.