fbpx M3 Communications Group, Inc. стартира кампания „Офис без пластмаса“ | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

M3 Communications Group, Inc. стартира кампания „Офис без пластмаса“

M3 Communications Group, Inc. стартира вътрешни активности за елиминиране на пластмасата за еднократна употреба в офиса си. Водещата PR компания обяви началото на инициатива със специално лого и мотото „Офис без пластмаса“ (Plastic Free Office), с което ще се присъедини към ефективното прилагане на европейските разпоредби за намаляване на замърсяването с пластмаса у нас. Това е поредната социално отговорна кампания на водещата PR агенция в България, която през годините си е партнирала с различни неправителствени организации и е организирала десетки CSR активности заедно със свои партньори и клиенти. През изминалата година компанията официално бе лицензирана като „Фирма, свободна от дискриминация“.

Проектът Plastic Free Office цели трайно намаляване на употребата на пластмасови изделия в офиса на M3 Communications Group, Inc. и постепенно елиминиране на еднократните пластмасови прибори за хранене, чинии, чаши, сламки, бутилки, кутии за храна и торбички до края на 2022 г. Изпълнението му ще насърчи промяна в поведението на целия екип в работен и личен план в посока намаляване на замърсяването на околната среда.

M3 Communications Group, Inc. вече стартира конкретни стъпки за въвеждане на алтернативни природосъобразни офис консумативи, ежедневни принадлежности, обособени места за рециклиране на пластмасови отпадъци, информационни табели, помощни наръчници, както и интересни активности с награди за мотивиране на служителите си.

„Този проект е още една важна стъпка напред по пътя ни да станем по-устойчива компания. Много организации разбират необходимостта да се предприемат действия, но тази промяна трябва да се случи днес, а не утре. Затова в нашата компания сме ентусиазирани да намерим повече решения за намаляване на пластмасата в ежедневието ни, и също се надяваме нашият пример да повлияе на клиентите и партньорите ни.“, коментира Максим Бехар, изпълнителен директор на M3 Communications Group, Inc.