fbpx Магията на бразилската боровинка | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Магията на бразилската боровинка

Магията на бразилската боровинка

 

Редица световни организации и престижни имена в областта на диетологията твърдят, че бразилската боровинка Акай, растяща в сърцето на Амазония е една от най-чудотворните храни на планетата, спряган като най-добрия антиоксидант и притежаващ невероятно полезни вещества за организма. Акай Бери с право си спечели званието „Световната супер храна".

Акай Бери е богат на антиоксиданти, омега мазнини, киселини, протеини, витамини, минерали и фибри. Той е десетки пъти по- мощен при борбата със свободните радикали от  боровинките. Свободните радикали причиняват редица болести и спомагат за преждевременното застаряване на човешкия организъм. Оксидацията като процес създава свободните радикали и е причината за огромна част от заболяванията. Акай Бери абсорбира свободните радикали в тялото най-много от всички други плодове.

Последните няколко години интересът към Акай Бери се е уевеличил рязко в световен мащаб. Манията тръгнала от холивудските звезди, обхванала цяла Америка и достигнала Европа дори и Азия. Затова и търсенето на този плод се увеличава прогресивно с всяка изминала година.

Бразилците твърдят че Акай е силен афродизиак и че може да увеличи сексуалното желание, енергията и дори плодовитостта. Местното население редовно го предписва на жени, които имат проблеми със забременяването или на страдащите от импотентност.

Проучванията на USDA Център за изследвания на човешкото хранене и стареенето в Университета Tufts в Бостън, доказват че консумирането на зеленчуци и плодове със стойност на висока ОРАК могат да забавят процеса на стареене на тялото и мозъка.

Учените отдавна твърдят, че вредата от кислородните свободни радикали е причина за много болести, които идват с остаряването на човек, включително сърдечно-съдови заболявания и рак. Има доста доказателства, че редовният прием на плодове и зеленчуци намалява риска от рак. Последните данни показват, че намаляването на мозъчната функция, свързано с процеса на стареене и нарушения като болестите Алцхаймер и Паркинсон, може да се дължи на увеличена уязвимост на свободните радикали.

Не случайно енергийната напитка с Акай – F18 (която вече е и в България), е част от парти-менюто на модният гигант Fashion TV, с която най-красивите модели поддръжат перфектната си визия.

facebook коментари